آموزش رفع سرقت ادبی از مقالات علمی

انتشار 27 مرداد 1398
مطالعه 5 دقیقه

سرقت ادبی و علمی موجود در مقالات را میبایست قبل از سابمیت به مجله مورد نظرتان تشخیص دهید و اقدام به رفع آنها کنید. نحوه رفع سرقت ادبی مقالات کار چندان پیچیده ای نیست با مطالعه این مطلب میتوانید مقاله خود را با بهترین کیفیت پارافریز یا رفع سرقت علمی نمایید.

آموزش رفع سرقت ادبی از مقالات علمی

سرقت ادبی چیست؟

یکی از اصلی ترین معیارهای رقابتی دانشجویان و اساتید در دوره حاضر رقابت بر سر چاپ مقاله در ژورنال های مختلف می‌باشد و هر کس سعی دارد که در این حوزه از دیگران پیشی بگیرد اما پیشی گرفتن از سایر محققین و نویسندگان به قیمت از دست رفتن اعتبار مقاله نباید باشد شما اگر بخواهید دست به اقدامات غیر اخلاقی بزنید تا یک مقاله با اعتبار علمی بسیار بالا را نگارش کنید احتمال دارد که مقاله ریجکت شود و نه تنها نتوانید اعتبار مقاله را حفظ کنید و از امتیازات آن استفاده کنید بلکه به عنوان یک سارق علمی نیز شناخته شوید دستبرد زدن به اندیشه ها و تحقیقات و پژوهش های فرد دیگر بدون استناد به و بدون نقل قول حتما سرقت ادبی محسوب خواهد شد شما حق ندارید بدون اجازه از ناشر اصلی و بدون اشاره به نام نویسنده اصلی از یک مطلب علمی فرد دیگر استفاده کنید. حتی اگر یک مقاله هنوز ثبت رسمی نیز نشده است نباید از مطالب آن کپی برداری کنید.

به کار بردن نوشته های دیگران در نوشته خودمان سه حالت دارد:

  • خلاصه‌نویسی
  • بازنویسی (معادل Paraphrasing یا همان نقل به مضمون)
  • نقل قول مستقیم
  1. خلاصه نویسی: همان طور که از نامش مشخص است برای خلاصه نویسی یک متن شما می‌توانید متن را خلاصه کنید به این معنا که به تلخیص و گزینش جملات دست می‌زنیم و متن را کوتاه‌تر از آن‌چه هست ارائه می‌کنیم و عمدتاً این کار با استفاده از همان جملات متن اصلی انجام می‌شود.
  2. بازنویسی: (نقل به مضمون و شبیه به این‌ها)، ایده و فکر اصلی را تقریباً با همان تعداد واژۀ متن مرجع اما به زبان خودمان ارائه می‌کنیم. با این کار به‌ خواننده نشان می‌دهیم که ایدۀ اصلی اثر قبلی را تا اندازه‌ای خوب فهمیده‌ایم که می‌توانیم آن را به زبان خودمان بیان کنیم؛ گاهی حتی بیشتر: نشان می‌دهیم که آن‌قدر به بحث مسلط هستیم که داریم با استفاده از مهارت خود و بنابه نیاز مخاطب، متن اصلی را بهتر و دقیق‌تر توضیح می‌دهیم.
  3. اما در نقل قول مستقیم: عین عبارت و واژه‌ها را می‌آوریم و از علامت نقل قول (دقت شود که علامت نقل قول در فارسی گیومه به این شکل: « » و در انگلیسی کوتیشن مارک به این شکل: " " است؛ بهتر است از آوردن علامت نقل قول انگلیسی هنگام نگارش به زبان فارسی پرهیز کنیم) یا اگر در موارد خاص و ضروری، تعداد واژه‌ها بیش از یک جمله و در حد یک بند (پاراگراف) باشد، از تورفتگی (Intention) استفاده می‌کنیم که نشان دهیم این عبارات و واژه‌ ها عیناً از منبع دیگری آورده شده است.

تصویر

نحوه تشخیص سرقت ادبی

چنانچه قبل از سابمیت مقاله می‌خواهید مقاله را از پارافریز کنید باید ابتدا مطالبی که سرقت ادبی دارند را تشخیص دهید و سپس آنها را رفع نمایید تشخیص سرقت و یا تشابهات ادبی مقالات باید توسط ابزار های بسیار قدرتمند انجام شود که بتوانند میزان مشابهت یک مقاله را در مقایسه با کلیه مقالات همه مجلات مقایسه کنند. نرم افزار ها و سایت ها بر دو نوع می‌باشند برخی به صورت رایگان خدمات تشخیص سرقت ادبی را انجام می‌دهند و برخی دیگر در قبال پرداخت هزینه و حق اشتراک اگر بخواهیم یک مقایسه کلی انجام دهیم تا به این نتیجه برسیم که کدام یک قابلیت اعتماد بیشتری دارند باید بگوییم که ابزار هایی که با پرداخت هزینه خدمات ارائه می‌کنند بیشتر قابل اعتماد می‌باشند زیرا همان طور که می‌دانید دسترسی به پایگاه داده برخی از ژورنال ها به صورت close access می‌باشد به این صورت که دانشجو باید هزینه مراجعه به آنرا پرداخت کند و سپس بتواند از مطالب موجود در مقاله استفاده کند ابزار هایی که در قبال ارائه خدمات از شما هزینه اخذ می‌‍کنند قابلیت اعتماد بیشتری دارند چون به پایگاه داده ژورنالهای پولی نیز دسترسی دارند و مقایسه را در سطح وسیع تری انجام می‌دهند. برای مثال دسترسی به مقالات پایگاه معتبر jcr به صورت پولی می‌باشد و سایت ها و نرم افزار های رایگان نمی‌توانند به آنها دسترسی داشته باشند.

اما طرز استفاده از این نرم افزار ها چگونه است شما اگر می‌خواهید که یک متن طولانی شامل چند پاراگراف را از لحاظ میزان مشابهت های ادبی بررسی نمایید باید در بخشی که برای متن انتخاب شده است متن را وارد نمایید ابزار مربوطه این متن را با تمامی متون مشابه بررسی می‌کند و سپس درصد مشابهت های ادبی را با تمام مقالات نگارش شده در سطح دنیا بیان می‌کند و می‌توانید از این طریق تشخیص دهید که مقاله شما چند درصد تشابه ادبی دارد.

اسامی چند نمونه از سایت ها و نرم افزار های معتبر

چند نمونه از نرم افزار های معتبر

  • گرمرلی Grammerly
  • کپی‌لیکس COPYLEAKS
  • پلیجریزم چک Plagiarism checke
  • پلیجریزما (Plagiarisma)
  • داپلی چکر (DupliChecker)
  • PlagTracker
  • پلیج‌اسکن (PlagScan)
  • کپی‌اسکیپ (CopyEscape)
  • SmallSEOTools
  • یونی‌چک

تصویر

نحوه رفع سرقت ادبی

بعد از پشت سر گذاشتن 50% از پارافریز که متعلق به تشخیص میزان سرقت ادبی می‌باشد مابقی به رفع سرقت ادبی تعلق می‌گیرد که باید انجام شود نحوه رفع سرقت ادبی مقالات نیز به سه روش زیر می‌باشد.

  1. جایگزین کردن کلمات مترادف و هم معنی: می‌توانید به جای کلمات موجود در یک جمله کلمات جدید جایگذاری نمایید کلماتی که هم معنی باشند و مفهوم جمله را تغییر ندهند فقط میزان مشابهت را کاهش دهند. این روش نیاز به بازه لغات گسترده ای دارد اما کار بسیار ساده ای است و دشواری خاصی ندارد. 

  2. تغییر ترتیب کلمات جمله: ترتیب قرار گیری کلمات را تغییر دهید پس و پیش کردن  کلمات در یک جمله به نحوی که آسیبی به ساختار جمله وارد نسازد کار بسیار ساده ای است.
  3. ویرایش گرامری جمله: می‌توانید زمان افعال و یا شخص فعل های یک جمله را تغییر دهید تا یک جمله ناب و جدید در اختیار داشته باشید تغییر ساختار گرامری جملات نیاز به دقت بیشتری دارید سعی کنید افعال جمله را طوری تغییر دهید که ساختار جمله و معنای آن به هم نخورد.
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

پرسش و دیدگاه شما
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش ها و دیدگاه های کاربران
بازدیدکننده
تیم پشتیبانی
5 سال پیش
سلام و عرض ادب در این خصوص به طور کامل در مطالب سایت توضیح داده شده است که میتوانید بهره مند شوید . در صورتی هم که خودتان به رفع سرقت ادبی پرداختید باید انتهای کار یک گزارش دریافت کنید که مطمئن شوید کاملا برطرف شده است . گزارش نهایی را میتوانید از ما درخواست نمایید . برای کسب راهنمایی های بیشتر لطفا با کارشناسان ما تماس حاصل بفرمایید : مسعودی : 09911755943 isipaper100@gmail.com شکاری : 09214572013 p.bartar100@gmail.com
بازدیدکننده
کمالی
5 سال پیش
سلام به نظرتون اگه خودم بخواهم با ابزار ها سرقت ادبی مقالات رو تشخیص بدم و رفع کنم مشکلی پیش نمیاد؟ کدوم یکی از ابزراها دقت کافی را دارند؟

خدمات موسسه پژوهش برتر