نکات کلیدی برای شرکت در مصاحبه دکتری 99

انتشار 22 دی 1398
مطالعه 7 دقیقه

دانشجویان باید برای شرکت در مصاحبه دکتری 99 به فکر تقویت رزومه خود باشند. زیرا 50% امتیاز به مصاحبه تعلق می‌گیرد. برای اینکه در مصاحبه دوره دکتری با اطمینان شرکت کنید و موفق باشید در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

نکات کلیدی برای شرکت در مصاحبه دکتری 99

مصاحبه دکتری

با توجه به اینکه 50% از امتیاز آزمون دکتری متعلق به مصاحبه می‌باشد باید بلافاصله بعد از شرکت در آزمون کتبی به فکر شرکت در مصاحبه بود. برای شرکت در مصاحبه دوره دکتری باید برخی از امتیازات پژوهشی توسط دانشجو کسب شود. زمان مصاحبه دکتری بعد از اعلام نتایج کتبی مشخص می‌شود. دانشجویانی که نتوانستند در آزمون دکتری کتبی رتبه خوبی کسب نمایند مصاحبه به عنوان یک نقطه امید روشن برای آنها محسوب می‌شود که بتوانند با امتیازات پژوهشی قدرتمند که به رزومه خود می‌افزایند در مصاحبه رتبه خوبی کسب کنند. اصولا زمانی که تاریخ مصاحبه مشخص شد دانشجو باید شروع به گردآوری امتیازات و مدارک کند و هر چه سریعتر تلاش کند تا امتیازات لازم را گرد آوری نماید. دانشجویان برای شرکت در مصاحبه استرس زیادی دارند و نمی‌دانند که اولویت با چه امتیازاتی می‌باشد به همین دلیل در تفکیک امتیازات و در اولویت قرار دادن هر یک دچار سردرگمی می‌شوند بهتر است برای اینکه در مصاحبه دکتری در اولویت باشیم معیارهای اصلی تقویت رزومه دکتری را بشناسیم:

بر اساس آیین‌نامه پذیرش دوره دکتری، امتیاز سوابق پژوهشی۴۰درصد، سوابق آموزشی ۳۰ درصد و ۳۰ درصد نیز به ارزیابی‌های جلسه مصاحبه دکتری اختصاص داده شده است. سوابق علمی و پژوهشی شامل تمامی تحقیقات علمی پژوهشی دانشجو است که آنها را بصورت مقاله در مجلات معتبر isi ،Elsevier ،pubmed ،isc ،scopus و...چاپ  نموده و یا با تالیف کتاب و چاپ کتاب، ترجمه کتاب و چاپ آن، اختراع و ابداع، اکتشافات و کارهای تحقیقاتی و....پرداخته، از سوابق پژوهشی محسوب می‌شود. امتیاز دهی بخش سوابق پژوهشی دانشجو در مصاحبه دکتری به شرح زیر می‌باشد:

ردیف

نوع فعالیت

حداکثر امتیاز

نحوه ارزیابی

1

1-1 مقالات علمی پژوهشی(داخلی و خارجی)مرتبط با رشته تحصیلی

2-1 گواهی ثبت اختراع مورد تایید سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران

3-1 برگزیدگان در جشنواره علمی معتبر 

22 امتیاز

هر مقاله تا 7 امتیاز مطابق آیین نامه ارتقاء

گواهی ثبت اختراع بین المللی تا 7 امتیاز و داخلی تا 5 امتیاز

برگزیدگی داخلی تا 3 و خارجی تا 7 امتیاز

2

مقالات علمی ترویجی مرتبط با رشته تحصیلی

6 امتیاز

هر مقاله تا 2  امتیاز مطابق آیین نامه ارتقا

3

مقالات چاپ شده در کنفرانس بین المللی (داخلی یا خارجی) 

4 امتیاز 

خارجی تا 2 و داخلی تا 1 امتیاز

4

تالیف یا ترجمه کتاب مرتبط با رشته تحصیلی

4 امتیاز

 

5

کیفیت پایان‌نامه کارشناسی ارشد

4  امتیاز

عالی تا 4 و بسیار خوب تا2 امتیاز

 

جمع امتیاز

40 امتیاز

 

با توجه به جدول فوق امتیازات پژوهشی که در مصاحبه دکتری ضروری می‌باشند را مطالعه فرمودید با توجه به امتیاز هر یک می‌توانید تصمیم بگیرید که چند مقاله داخلی و خارجی یا کتاب برای تقویت رزومه احتیاج دارید. مقاله شما هر چقدر پر بار و حاوی مدارک پژوهشی قوی و معتبر باشد از دیدگاه داوران آزمون مصاحبه دکتری در اولویت می‌باشید.  

تصویر

معیارهای پذیرش دانشجو در مصاحبه دکتری 99 

به عنوان یک دانشجوی دوره دکتری از شما انتظار می‌رود با آمادگی و اعتماد به نفس کامل در مصاحبه شرکت کنید و آمادگی کامل برای پاسخ دادن به سوالات داوران را داشته باشید. در این جلسه سوالات زیادی از شما پرسیده خواهد شد که باید توانایی و استعداد کافی جهت پاسخگویی به سوالات را داشته باشید. باید بدون استرس و با خونسردی کامل پاسخ سوالات را ارائه نمایید. رعایت چند نکته زیرا احتمال قبولی شما را در مصاحبه دکتری بالاتر خواهد برد.

  • با ظاهر مرتب و آراسته در جلسه حضور پیدا کنید سعی کنید از عطر ملایم و لباسهایی بارنگ ملایم استفاده کنید استفاده از لباس ها و عطرهای زننده در نظر داوران تاثیر منفی خواهد داشت.
  • زمانی که وارد اتاق مصاحبه شدید لبخند به لب داشته باشید و با خونگرمی و اعتماد به نفس کامل با داوران سلام و احوال پرسی کنید. ارتباط چشمی برقرار کنید و سعی کنید خود را فرد موجهی جلوه دهید.
  • هنگام پاسخ به سوالات از شتابزدگی بپرهیزید سعی کنید در کمال آرامش و اعتماد به نفس به سوالات پاسخ دهید. ضمنا سعی کنید در جواب سوالات اساتید پاسخ های کوتاه، مختصر و مفید ارائه دهید و از دادن پاسخ های طولانی و اغراق آمیز پرهیز کنید.
  • پاسخ سوالاتی که می‌دانید را با متنانت و صبر و حوصله بدهید اما به سوالهایی که پاسخ دقیق آنها را نمی‌دانید جواب ندهید صادقانه بیان کنید که حضور ذهن ندارید. کشیدن بحث به حاشیه و تفره رفتن باعث می‌شود که اعتبار شما از دیدگاه داوران پایین برود. پاسخ اشتباه و اغراق آمیز شما تاثیر منفی در ذهن اساتید برجای خواهد گذاشت. در کل بهتر است در جلسه مصاحبه هرگز در مورد چیزی که نمی‌دانید اظهار نظر نکنید.

در مصاحبه دکتری چه سوالاتی پرسیده می‌شود؟

  • مطمئنا ابتدای جلسه اساتید از شما می‌خواهند خودتان را به انگلیسی معرفی کنید. در پاسخ به این سوال ابتدا نام و نام خانوادگی خود را بگویید و سپس رشته و دانشگاه محل تحصیل خود را معرفی کنید. و پس از آن یک شرح حال مختصر از مسیر تحصیلی خود را عنوان کنید.
  • سوال دیگری که به احتمال زیاد از شما خواهند پرسید در رابطه با پایان‌نامه مقطع کارشناسی ارشد شما خواهد بود. لازم به ذکر است که اگر پایان‌نامه شما با رشته تحصیلی شما در مقطع کارشناسی ارشد خیلی مرتبط نباشد حتما در این رابطه نیز از شما سوال خواهد شد که چرا پایان‌نامه و رشته مقطع کارشناسی ارشد شما ارتباط چندانی با هم ندارند؟
  • بعضی از دانشگاه های سراسری یکسری سوالات علمی در رابطه با پایان‌نامه دانشجو نیز مطرح می‌کنند. البته بیشتر دانشگاه ها از دانشجو سوالات علمی نمی‌پرسند ولی قدرت تحلیل داوطلب در رابطه با موضوعات علمی مخصوصا موضوع پایان‌نامه را مورد بررسی قرار می‌دهند.
  • مطمئنا از ریز نمرات و معدل شما در مقاطع قبلی نیز سوال خواهدشد. ضمنا در مورد رزومه تحصیلی و شغلی شما نیز خواهند پرسید. بنابراین داشتن یک رزومه قوی می‌تواند موثر واقع شود. ولی اشتغال به کار داوطلبان اکثر اوقات تاثیر منفی خواهد داشت.

تصویر

نکته: اگر مدارکی از حرفه ها و تخصصی های مرتبط دارید را حتما خودتان به داوران ارائه کنید مثلا مدارک دوره های زبانهای خارجی و کاربا نرم افزارها و ...که هر یک کاربرد خود را خواهد داشت.

مدارک مورد نیاز در زمان مصاحبه دکتری 99-98

پیش از اینکه برای مصاحبه دکتری 99 حضور پیدا کنید، باید مدارکی را نیز آماده کنید و با خود به همراه داشته باشید. برخی از مدارکی که در زمان مصاحبه دکتری 98 از داوطلب خواسته می‌شود عبارتند از:

  • مدارک شناسایی
  • فیش واریزی هزینه مصاحبه دکتری
  • مدارک تحصیلی مقاطع گذشته (کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد9
  • کارنامه قبولی در آزمون دکتری و کارنامه دعوت به مصاحبه دکتری
  • توصیه نامه توسط اساتید مقاطع قبلی و انگیزه نامه
  • فرم رزومه پژوهشی و آموزشی
  • مدرک آزمونهای زبان ملی و بین المللی
  • پایان‌نامه ارشد و تسط کامل به تمامی مجزئیات آن
  • کلیه مستندات مربوط به سوابق پژوهشی (نامه پذیرش مقاله و یا مقالات درحال داوری و کتاب چاپ شده و حتی کتابهای نیمه کاره)
  • کلیه مدارک مربوط به گواهی های دریافت شده و کارهای حرفه ای، گواهی ثبت اختراع، افتخارات کسب شده در بخش آموزشی و پژوهشی مرتبط با رشته، گواهی تدریس در دانشگاهها و مراکز دیگر و همچنین گواهی شرکت در کارگاه های آموزشی.

خدمات موسسه پژوهش برتر

موسسه پژوهش برتر با توجه به درک حساسیت مصاحبه دکتری و در راستای همکاری با شما دانشجویان عزیزی که قصد شرکت در مصاحبه دکتری دارید و می‌خواهید از امتیازات پژوهشی استفاده کنید خدمات ارزنده ارائه می‌دهد و در این موسسه برای همکاری با شما عزیزان کلیه مراحل چاپ مقاله و کتاب با بالاترین سطح کیفی ارائه می‌شود. کلیه خدمات در این موسسه به صورت فوری و تضمینی با نازلترین هزینه ارائه می‌شود. اگر به صورت فوری و تضمینی نیاز به امتیاز چاپ مقاله و کتاب دارید و می‌خواهید در کمتر از یک ماه مقاله علمی پژوهشی یا کتاب چاپ کنید می‌توانید از خدمات تضمینی موسسه پژوهش برتر استفاده کنید. مراحل آماده سازی و چاپ مقالات توسط کارشناسان خبره و متخصص انجام می‌شود. خدمات موسسه پژوهش برتر شامل موارد زیر می‌باشد:

  • ترجمه تخصصی مقالات و کتابها با نازلترین هزینه و با 72 ساعت گارانتی کیفی
  • ویرایش تخصصی مقالات و کتابها و آماده سازی اولیه برای چاپ در کمتر از یک ماه و تضمینی
  • معرفی ژورنالهای معتبر برای چاپ مقاله
  • معرفی کتابهای جدیدالنشر برای ترجمه
  • پارافریز تخصصی مقالات
  • تقویت رزومه و کمک به شرک در مصاحبه دکتری

برای شرکت در مصاحبه دکتری و آماده سازی رزومه شما ما تا خط پایان همراه شما هستیم و می‌توانید از خدمات موسسه ما به صورت تضمینی بهره لازم را بگیرید.

مطالب مرتبط با این موضوع

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

پرسش و دیدگاه شما
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری

خدمات موسسه پژوهش برتر