به چه دلایلی یک مقاله رد می شود؟

انتشار 20 مرداد 1397
مطالعه 1 دقیقه

پژوهش برتر:  یکی از عمده ترین عوامل ریجکت شدن مقاله، وجود مشکل در ساختار نگارشی مقاله،عدم تناسب موضوعی و ترجمه نامناسب مقاله ها است.

به چه دلایلی یک مقاله رد می شود؟

رد شدن مقاله Reject ، در نشریات علمی یک اتفاق معمول می‌باشد. بررسی ها نشان داده است که ۶۲% مقالات چاپ شده ، حداقل یک بار از سوی داوران مجله رد شده اند. جالب است بدانید که حداقل ۵۰% از این مقالات رد شده توسط مجلات دیگر، ظرف دو سال آینده به چاپ رسیده‌اند.
محققان کیفیت مقالات را بر اساس دو معیار اصلی مورد بررسی قرار می دهند:

  1. توزیع مقاله در حیطه ‌های علاقمندی مجله در فیلد مورد نظر
  2. کیفیت طراحی تحقیق 

عوامل مهم رد شدن مقالات از سوی مجلات علمی :

  • طراحی نامناسب آزمایش، نتایج و نتیجه گیری کل آن
  •  عدم پیروی نویسندگان از دستورالعمل های ژورنالها و Format مورد نظر 
  • سرقت ادبی یا پلاجیاریزم 
  • طرح مطالعه از متدولوژی مناسبی برخوردار نباشد
  • عدم تناسب مقاله ارسالی با حوزه تخصصی مجله 
  • ضعف در زبان نوشتاری و گرامر مقاله 
  • ضعف در ترجمه انگلیسی
  • ضعف طراحی مطالعه
  • بیان ناکافی مشکلات طرح
  • نواقص و نادرستی نتایج طرح
  • قدیمی بودن یا تکراری بودن طرح
  • فاقد نوآوری یا Novelty بودن مقاله 

انواع رد مقاله از سوی مجله

سردبیر مجله به سه طریق، رد مقاله را بیان میکند:
رد کامل Total Rejection مقاله: این حالت به ندرت اتفاق میافتد و معمولاً برای مقالاتی است که سردبیر نمیخواهد دوباره آنها را ببیند. البته سردبیرها از چنین عبارتی در نامه رد استفاده نخواهند کرد ولی خیلی مؤدبانه به نویسنده می فهمانند که دوباره مقاله را برای آن مجله نفرستند. در این حالت نباید دوباره مقاله را برای این مجله ارسال کنید یا درباره آن بحث کنید.
رد مقاله به دلیل ضعف در داده های مقاله: ممکن است مقاله دارای داده های مفیدی باشد ولی این داده ها یا ناقص هستند و یا بدرستی و کامل در مقاله ذکر نشده اند. در این حالت سردبیر با ذکر دلایل و ایرادات مقاله، از نویسنده می خواهد تا مقاله را دوباره بازبینی کند اما از نویسنده نمی خواهد که مقاله را دوباره برای همان مجله ارسال کند یا نه. اما بهتر است در صورت ذکر نکردن این موضوع، مقاله پس از بازبینی، دیگر برای این مجله ارسال نشود.  
رد مقاله به دلیل نواقصی اطلاعات بخش روش کار:  این گروه از مقالات از لحاظ ساختاری و محتوایی مشکلی ندارد و اساساً مقاله قابل پذیرش است ولی به خاطر نواقصی که در بخش روش کار ( بخصوص در کارهای آزمایشگاهی) وجود دارد،  مقاله رد می شود. در این شرایط واکنش مجلات مختلف متفاوت است، برخی مجلات، این نوع مقالات را رد می کنند. گروهی دیگر از مجلات به این مقالات پذیرش به شرط اصلاحات می دهند که در اصلاح گفته می شود مقاله ریوایز شده شده است. در این حالت نویسنده بایستی اصلاحات خواسته شده از سوی مجله را در مقاله خود اعمال کرده و آن را دوباره برای همان مجله ارسال کند.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

پرسش و دیدگاه شما
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش ها و دیدگاه های کاربران
بازدیدکننده
تیم پشتیبانی
4 سال پیش
سلام و احترام مجلات از نظر کیفیت و سخت گیری های داوری متفاوت هستند . جهت دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان موسسه در ارتباط باشید شکاری 09214572013 p.bartar100@gmail.com مسعودی 09911755943 isipaper100@gmail.com
بازدیدکننده
سیدی
4 سال پیش
همه مجلات سختگیری داوری یکسانی ؟بسته به کیفیت مجله متفاوت میباشد؟

خدمات موسسه پژوهش برتر