دانلود سوالات و کلید کارشناسی ارشد رشته زیست شناسی-سلولی و مولکولی (سال 93 تا 96)

انتشار 23 اسفند 1396
مطالعه 4 دقیقه

پژوهش برتر: یکی از راه های موفقیت در کنکور کارشناسی ارشد رشته زیست شناسی-سلولی و مولکولی، علاوه بر مطالعه کافی دروس و تست زنی، مرور سوالات کنکور سال های قبل است.

دانلود سوالات و کلید کارشناسی ارشد رشته زیست شناسی-سلولی و مولکولی (سال 93 تا 96)

درباره رشته زیست شناسی - سلولی و مولکولی

به علت گستردگی علم زیست شناسی، این رشته در مقطع کارشناسی ارشد به شاخه های متعددی تقسیم می شود و این امکان برای داوطلبان کارشناسی ارشد زیست شناسی فراهم است که در هر زمینه ای که بیشتر علاقه دارند، به ادامه تحصیل بپردازند.
زیست شناسی یکی از علوم پایه واساسی و بسیار جذاب است و به جرأت میتوان گفت که علم خداشناسی است. با مطالعه در هر یک از زمینه های زیست شناسی به قدرت منشأ عالم هستی پی می بریم و انگشت حیرت به دندان میگزیم ازاین همه نظم و دقت و مدیریت. برای ورود به ورطه این علم، علاقه، امید و پشتکار بسیار ضروری است. چرا که علم زیست شناسی علمی تجربی است و صبر و حوصله بسیار برای رسیدن به هدف می طلبد.
به علت گستردگی علم زیست شناسی، این رشته در مقطع کارشناسی ارشد به شاخه های متعددی تقسیم می شود و این امکان برای داوطلبان کارشناسی ارشد زیست شناسی فراهم است که در هر زمینه ای که بیشتر علاقه دارند، به ادامه تحصیل بپردازند.

رشته زیست شناسی- علوم سلولی و مولکولی در مقطع کارشناسی ارشد شامل هشت گرایش است که عبارتند از:

  1. علوم سلولی و مولکولی : در زیست شناسی سلولی و مولکولی آنچه که مورد مطالعه قرار می گیرد، سلول و مولکول های مهم در حیات سلول که از آن جمله ماده ژنتیکی و پروتئین ها می باشند، است. در این علم چگونگی فعالیت سلول و این مولکولها بررسی می شود.
  2. ژنتیک :  دانش ژنتیک درباره انتقال صفات وراثتی از والدین به فرزندان بحث می کند. والدینی که می توانند انسان، درخت و یا باکتری باشند. در واقع علم ژنتیک تلاش می کند تا بگوید که چه مکانیزم های مولکولی، عامل انتقال صفات از نسلی به نسل دیگر هستند و چه مکانیزم هایی باعث می شوند تا فرزندان شباهت زیادی به والدین داشته باشند و همچنین می خواهد بداند که چرا گاهی اوقات در بین والدین و فرزندان در برخی صفات تفاوت های بسیار معنی داری وجود دارد؟ این علم در این مدت کوتاه به یکی از علوم استراتژیک جهان تبدیل شده است.
  3. میکروبیولوژی : علم میکروبیولوژی، علم بررسی و مطالعه میکروارگانیسم هاست. این علم ارتباط میکروارگانیسم ها با خودشان و نیز با موجودات عالی تر مانند انسان، گیاهان و حیوانات را مورد بررسی قرار می دهد. میکروبیولوژی، کاربردهای بسیار زیادی دارد و می توان با مطالعه و تحقیق در این علم هم میکروارگانیسم های مضرو بیماری زا را شناسایی کرده و در جهت مبارزه با آنها برآمد و هم با شناسایی انواع مفید آنها در جهت بهبود زندگی حیوانات و نباتات بهره برد.
  4. بیوشیمی : بیوشیمی علمی است که مربوط به ترکیب اجزا و ساختار مواد موجود در سیستم های زنده و واکنش های شیمیایی انجام شده در این سیستم ها است. بيوشيمی شاخه اي از زيست شناسی و نیز شاخه ای از شيمی آلی به شمار می رود. بیوشيمی يا شيمی حياتی بيشتر به خواص شيميايی مواد آلی موجود در سلول و همچنين واكنشهايی كه بين اين مواد انجام می گيرد مربوط می شود و دانشی است كه با مولكولهای گوناگون موجود در سلولها و جانداران و با واكنشهای شيميايی آنها سر و كار دارد. بیوشیمی پایه مولکولی یک موجود زنده و واکنش هایی که در طول آن رخ می دهد را مورد بررسی قرار می دهد و هدف آن تبيين مولكولی تمام فرآيندهای شيميايی سلولهای زنده، درك كامل تمام فرآيندهای شيميايی مرتبط با سلولهای زنده در سطح مولكولی، تلاش برای شناخت چگونگی آغاز حيات و به دست آوردن درك واضح از واكنش هاي شيميايی كه درون سلول زنده صورت می گيرد و ارتباط اين واكنشها با ساختار و كار سلول است.
  5. بیوفیزیک : بيوفيزيك دانشي ميان رشته‌اي است كه در مرز مشترك رياضي، فيزيك، شيمي، زيست‌شناسي و حتي كامپيوتر قرار دارد. دانشمندان دراين رشته با به‌ كارگيري قوانين حاكم براين علوم به مطالعه چگونگي كاركرد موجودات زنده مي‌پردازند. تلاش براي ساخت حافظه‌هاي كامپيوتري با الگوگيري ازمولكول DNA، ساخت زيردريايي، رادارهاي صوتي، بررسي آثار امواج ماكرويو و امواج الكترومغناطيسي بي‌سيم‌ بر مغز، توليد الكتريسيته توسط جانداران زنده و... مسائلي عملي پيش روي پژوهشگران در اين عرصه است. 
  6. زیست فناوری (بیوتکنولوژی) میکروبی : بيوتكنولوژي ميكروبي عبارت است از استفاده از ويژگيهاي انواع ميكروبها در توليد و تجزيه مواد مختلف نظير هورمون هاي انساني و این کار به روش نوتركيبي، از تولید حشره كش هاي ميكروبي، توليد انواع ماكرومولكولها و استخراج كاني ها تا زدودن مواد زايد سمي در شرايط متعارف، انجام مي شود. دانشجويان‌ گرايش‌ "بيوتکنولوژي‌ ميکروبي" در کارشناسی ارشد زیست شناسی سلولی و مولکولی، در زمينه‌ بيوتکنولوژي‌ غذايي‌ و دارويي‌، توليد آنزيم‌ها، پروتئين‌ها، پلي‌ ساکاريدها، قارچ‌ها و مخمرها اطلاعات‌ لازم‌ را به‌ دست‌ مي‌آورند.
  7. زیست فناوری دریا :  زیست فناوری دریا یکی از حوزه های در حال رشد زیست فناوری است که در آن، از موجوداتی چون ماهی ها، جلبک ها و یا باکتری ها به طور مستقیم و یا غیرمستقیم استفاده می شود. مهمترین فواید زیست فناوری دریا عبارتند از: 1- تولید فرآورده های جدید و اصلاح شده 2- فراهم آوردن تکنیک های جدید جهت ردیابی، ارزیابی، ذخیره، حفاظت و مدیریت اکوسیستم های دریایی 3- شیلات و پرورش آبزیان به صورت پایدار و مطمئن. زیست فناوری دريا، زمينه نسبتاً جديدي است كه به كشف و استفاده از فرآورده‌ها و فرآيندهاي برگرفته از موجودات دريايي اختصاص دارد. 
  8. زیست فناوری- گرایش صنعت و محیط زیست

یکی از راه های موفقیت در کنکور کارشناسی ارشد و دکتری، مرور سوالات کنکور سال های قبل است. این کار به شما کمک می کند که با نحوه طراحی سوالات کنکور آشنا شوید و نکته هایی که شاید در هنگام مطالعه متوجه آنها نشده بودید با خواندن سوالات و البته پاسخ تشریحی آنها، به آن نکته پی ببرید. مزیت دیگر خواندن سوالات کنکور سال های قبل این است که متوجه می شوید طراح سوالات بیشتر کدام مباحث را مد نظر قرار می دهد تا در مرور مطالب خود حتما به آن مباحث توجه بیشتری نمایید.
در این بخش، سوالات کنکور کارشناسی ارشد رشته زیست شناسی-سلولی و مولکولی از سال 93 تا 96 به همراه کلید آنها قرار داده شده است که می توانید دانلود کرده و مطالعه کنید.

دانلود سوالات و کلید کارشناسی ارشد رشته زیست شناسی-سلولی و مولکولی (سال 93 تا 96)

سوالات 

کلید

سوالات کارشناسی ارشد زیست شناسی-سلولی و مولکولی 93کلید  کارشناسی ارشد زیست شناسی-سلولی و مولکولی 93
سوالات کارشناسی ارشد زیست شناسی-سلولی و مولکولی 94کلید  کارشناسی ارشد زیست شناسی-سلولی و مولکولی 94
سوالات کارشناسی ارشد زیست شناسی-سلولی و مولکولی  95 کلید  کارشناسی ارشد زیست شناسی-سلولی و مولکولی 95
سوالات کارشناسی ارشد زیست شناسی-سلولی و مولکولی 96کلید  کارشناسی ارشد زیست شناسی-سلولی و مولکولی 96
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
(امتیاز 0 توسط 0 نفر)
  ارسال به دوستان:

پرسش و دیدگاه شما
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری

خدمات موسسه پژوهش برتر