مقاله علمی ترویجی حسابداری

انتشار 28 بهمن 1398
مطالعه 8 دقیقه

اگر تمایل دارید مقالات موجود در رشته حسابداری را گسترش دهید و یک مقاله علمی پژوهشی در این رشته نگارش کنید می‌توانید با مطالعه این مطلب در رابطه با مراحل نگارش و چاپ مقاله علمی ترویجی اطلاعاتی کسب فرمایید و مقاله را به مرحله چاپ برسانید.

مقاله علمی ترویجی حسابداری

مقاله علمی ترویجی

بر خلاف تمامی مقالاتی که تا کنون با آنها آشنایی دارید مقالات علمی ترویجی به هیچ عنوان دارای ایده جدید و نوآوری نمی‌باشند. این مقالات نتایج و داده‌های موجود در مقالات پیشین را گردآوری می‌کنند و به طور خلاصه و در یک مقاله جامع آن‌ها را به نگارش در می‌آورند. نویسنده این مقالات هم‌چنین می‌تواند ساختار جدیدی به تحقیقات گذشته دهد و نتایج را طبق نظر خود تفسیر کند. مقالات علمی ترویجی برای خوانندگان خود یک دید کلی از مجموع تحقیقات انجام شده در یک زمینه خاص و نتایج آن‌ها فراهم می‌کند و سعی می‌کند آن‌ها را به زبان خود برای مخاطبان تفسیر کند. روشن است که اعتبار مقالات علمی پژوهشی به دلیل نوآوری بسیار بالا می‌باشد اما مجلات علمی ترویجی نیز به نوبه خود اعتبار بسیار بالایی دارد و در توسعه علوم مختلف بسیار نقش مثبتی را ایفا می‌کنند.

مقالات علمی ترویجی دارای ایده ناب و جدیدی نمی‌باشند و ایده خود را از مقالات علمی موجود دریافت می‌‍کنند. البته چندین نوع مقاله علمی ترویجی وجود دارد که مصداق علمی ترویجی در هر یک کاملا متفاوت می‌باشد. 

مقالات علمی ترویجی مروری: این نوع از مقالات بیشتر وظیفه گردآوری اطلاعات مقالات پیشین را برعهده دارند. اطلاعات و مقالات علمی موجود در یک حوزه تخصصی را بررسی و گرد آوری می‌کنند و در اختیار تمام دنیا قرار می‌دهند. 

تصویر

مقالات علمی ترویجی ترجمه ای: یکی از انواع مقالات علمی ترویجی مقالات ترجمه ای می‌باشند که این نوع از مقالات معمولاً ترجمه‌ای از یک مقاله علمی معتبر را در یک زبان جدید، در اختیار خوانندگان بومی قرار می‌دهند.

مقالات علمی ترویجی تحلیلی: نویسنده این نوع از مقالات، علاوه بر گردآوری نتایج تحقیقات پیشین در یک موضوع مشخص، نتایج آن‌ها را تحلیل می‌کنند و روش انجام تحقیق و نتایج به دست آمده را به زبان خود تفسیر کرده، در اختیار مخاطبان قرار می‌دهند.

با شناخت کامل از هر سه نوع مقالات فوق می‌توانید تفاوت و اختلافات مقاله را مشاهده فرمایید و سعی داشته باشید مناسبترین مقاله علمی ترویجی را نگارش کنید برای نگارش مقالات علمی ترویجی همان طور که ذکر شد ابتدا باید شناخت خود را از مسائل علمی بررسی شده تکمیل تر کنید و سعی داشته باشید مقاله ای که می‌نویسید در چهارچوب استانداردی نگارش شود. مقالات علمی ترویجی چهارچوب و ساختار خاصی دارند که محتوای مقاله باید طبق همین استاندارد و چهارچوب نگارش شود. در بین انواع مقالات علمی ترویجی، مقالات تحلیلی از ارزش علمی بالاتری برخوردارند و امتیاز بیشتری برای خود و نویسنده خود از منظر رزومه کاری و تحصیلی کسب خواهند کرد.

نحوه نگارش مقاله علمی ترویجی

اما چهارچوب و نحوه نگارش مقاله علمی پژوهشی چگونه است؟ روشن است که مقاله باید چهارچوب ساختار یافته ای داشته باشد و بخش های آن به صورت منظم و منسجم در امتداد هم قرار گرفته باشند. همچنین برای نگارش مقاله علمی ترویجی می‌بایست اصول خاصی رعایت شوند که با مطالعه دقیق این بخش می‌توانید اطلاعات کافی از نحوه نگارش مقاله علمی ترویجی را به دست آورید.

چهارچوب مقاله علمی ترویجی

عنوان مقاله

با اینکه ایده مقاله علمی ترویجی از مقالات دیگر گرفته می‌شود اما بهتر است تکراری نباشد و عنوان جدید برای مقاله انتخاب شود. عنوان باید متناسب با متن اصلی و محتوای مقاله باشد عنوان تاثیر جدی در جذب مخاطب دارد و چنانچه ناب و جدید باشد یقینا در تسریع روند داوری نیز تاثیر مثبتی خواهد داشت.

افیلیشن یا چهارچوب مقاله

این قسمت شامل معرفی نویسندگان مقاله، ذکر نام آن‌ها، مرتبه علمی آن‌ها، آدرس، شماره تلفن، آدرس ایمیل و فاکس می‌شود.

چکیده

چکیده بخشی است که تمامی مقالات دارند و در بخش چکیده می‌بایست اشاره به بخش های اصلی مقاله داشته باشید که مخاطب بتواند بدون ورود به جزئیات در مورد موضوع اصلی توضیحاتی ارائه کنید.

کلمات کلیدی

کلمات کلیدی به دنبال چکیده در مقاله آورده می‌شوند و شامل کلماتی هستند که بیشترین ارتباط را با متن مقاله دارند و مخاطبان را در جستجوی مقالات مرتبط یاری می‌کنند.

مقدمه

مقدمه نیز بخش ثابت تمامی مقالات می‌باشد که نویسینده می‌بایست در این بخش از بخش های جزئی شروع کند و به بخش های کلی برسد در واقع می‌خواهید در مخاطب ذهنیتی در مورد موضوع ایجاد کنید.

تعاریف

در این قسمت متغیرهای مختلف تحقیق با ارائه منابع معتبر و استناد به آن‌ها تعریف خواهد شد.

متن اصلی

این قسمت با تیترهای مختلفی برای مخاطب ارائه می‌شود و برای هر تیتر موضوعات مختلف و مناسب با تیتر مربوط در اختیار خواننده قرار داده می‌شود.

نتایج 

در این قسمت با ارائه جداول و نمودارها خواننده از نتایج تحقیقات مختلف آگاه می‌شود و هم‌چنین تفسیر نویسنده از نتایج به دست آمده را نیز دریافت می‌کند.

جمع بندی

در این قسمت که به زبان خود نویسنده نگارش خواهد شد، نویسنده بایستی ضرورت تحقیقات انجام گرفته شده و جمع‌آوری نتایج تحقیقات مختلف را در اختیار مخاطبان قرار دهد و کاربرد نتایج به صورت تئوری و کاربردی را برای مخاطب شرح دهد.

سپاس گذاری 

این بخش اختیاری می‌باشد و می‌توانید از تمام کسانی که کمک کرده اند تشکر و قدر دانی کنید و همچنین در این بخش می‌توانید از تمام کسانی که با استناد و مراجعه به مقاله آنها تحقیقات خود را تکمیل کرده اید نیز اشاره داشته باشید.

منابع

در این بخش منابعی که نویسنده در متن مقاله به آن‌ها استناد کرده است به ترتیب حروف الفبا ذکر می‌شود. منابع فارسی بایستی پیش از منابع انگلیسی ذکر شوند.

تصویر

رعایت 10 گام اساسی در نگارش مقاله علمی ترویجی

10 قانون رسمی وجود دارد که اگر برای نگارش مقاله علی ترویجی از آنها کمک بگیرید یقینا اعتبار مقاله چندین برابر افزایش خواهد یافت. برای نگارش مقاله 10 گام زیر را مطالعه فرمایید و در نظر داشته باشید که حتما از این روش ها استفاده کنید.

  1. عنوانی که برای مقاله انتخاب می‌کنید باید در زمینه حوزه تخصصی خودتان باشد و همچنین با توجه به نیاز مخاطبین و جامعه انتخاب شود عنوان باید در جذب مخاطب تاثیر خوبی داشته باشد. عنوان تحقیق مهم‌ترین بخشی است که همه بخش های مقاله و نظر مخاطب و داوران را تحت شعاع قرار خواهد داد بنابراین با دقت بیشتری اقدام به انتخاب عنوان کنید.
  2. درباره موضوعی که انتخاب کرده اید تحقیق و پژوهش انجام دهید و برای تحقیقاتی که می‌خواهید انجام دهید یا انجام داده اید برنامه ریزی داشته باشید و سررشته تمامی تحقیقات را در دست داشته باشید. لیستی از مقالاتی که امکان دانلود پی دی اف آن‌ها را در حال حاضر ندارید تهیه کنید تا در فرصت‌های بعدی آن‌ها را جست و جو کنید. فقط به زمینه هایی بسنده کنید که علاقه دارید و اطلاعات و دانش کافی از آن دارید.
  3. تمامی مقالاتی که مطالعه می‌کنید بخش نتایج و چکیده آنها را حتما یادداشت کنید. چون مقالات علمی ترویجی تشکیل شده از مقالات پیشین می‌باشند بهتر است یادداشت برداری انجام دهید تا برای تکمیل اطلاعات مقاله از آنها کمک بگیرید.
  4. بعد از مطالعه مقالات مد نظر و منابع قابل استناد و گردآوری اطلاعات از مقالات مذکور، بایستی در رابطه با نوع مقاله علمی ترویجی خود تصمیم بگیرید. (تحلیلی، ترجمه‌ای و یا مروری).
  5. برای جمع آوری اطلاعات عجله نداشته باشید و سعی کنید با اطمینان و آرامش اطلاعات کافی را گرد آوری کنید سعی کنید روی موضوع و هدف اصلی تمرکز کنید.
  6. مقاله علمی ترویجی خوب مقاله ای است که اطلاعات را محدود نکند و سعی کند در مقاله به نقاط قابل پیشرفت نیز اشاره داشته باشد.
  7. شکل استاندارد مقاله را که در بخش فوق به آنها اشاره شد حتما رعایت فرمایید. همه بخش های مقاله باید دقیقا مرتب و منسجم باشد.
  8.  در حین مطالعه مقالات پیشین، انتقادات وارد شده بر کار محققان و روش تحقیق آن‌ها را گردآوری کنید و سعی کنید در یک روند مشخص و منطقی، به کار سایر محققان در راستای رفع انتقاد وارد شده به طور کامل اشاره کنید و خواننده را در جریان روند تحقیقات قرار دهید.
  9. ممکن است مقالات مورد مطالعه شما دارای موضوعات و نتایج مختلف و برخی اوقات متضادی باشند ولی شما بایستی به طور منطقی، با مطالعه تمامی تحقیقات انجام گرفته شده، موضوع مورد نظر را از بین موضوعات مختلف انتخاب کنید.
  10. امروزه مقالات علمی ترویجی بایستی علاوه بر در نظر گرفتن مطالعات پیشین و روند تحقیقات در یک زمینه به خصوص، از آخرین و جدیدترین تحقیقات انجام گرفته شده در زمینه تخصصی خود و نتایج آن‌ها به طور کامل آگاهی داشته باشند.

در مورد رشته حسابداری

رشته حسابداری یکی از قدیمی‌ترین و پرطرفدار‌ترین رشته‌ها و مشاغلی می‌باشد که امروزه کاملا تخصصی شده است و خود چندین گرایش مجزا دارد. در صورتی که تمایل به نگارش مقاله علمی ترویجی داشته باشید می‌توانید با مطالعه منابع اطلاعاتی و مقالات پیشین در این رشته عنوان و موضوعی برای مقاله انتخاب کنید و سپس طبق همین استاندارد و چهارچوبی که در این مطلب در رابطه با نگارش مقالات علمی ترویجی قید شد نگارش مقاله را آغاز کنید. برای نگارش مقالات علمی ترویجی بهتر است کلیه گام‌های فوق را مطالعه فرمایید و با دقت نگارش را آغاز کنید. بعد از اتمام نگارش می‌توانید آنرا چاپ کنید و اگر اطلاعات کافی از نحوه چاپ مقاله نداشته باشید می‌توانید از موسسات معتبر در زمینه چاپ مقاله استفاده کنید.

خدمات چاپ مقاله علمی پژوهشی در موسسه پژوهش برتر

موسسه پژوهش برتر ضمن همراهی با شما نویسندگان عزیز که در راستای تولید علم و تحقیق و پژوهش تلاش می‌کنید خدمات ارزنده‌ای ارائه می‌کند. کلیه خدماتی که در این موسسه ارائه می‌شوند به صورت تضمینی و با بالاترین سطح کیفی توسط کارشناسان مجرب و متخصص ارائه می‌گردد. خدمات این موسسه برای چاپ مقالات تخصصی علمی ترویجی رشته حسابداری شامل موارد زیر می‌باشند:

  • ترجمه مقالات تخصصی رشته حسابداری توسط مترجم متخصص و با سابقه با 72 ساعت گارانتی
  • ویرایش دستور زبانی و نگارشی مقالات با کیفیت بسیار بالا
  • پارافریز و رفع سرقت علمی از مقالات تخصصی به صورت تضمینی
  • معرفی ژورنالهای معتبر و قابل تایید وزارت علوم برای مقاله
  • فرمت‌بندی و سابمیت مقالات
  • اخذ نامه پذیرش تضمینی برای مقالات تخصصی در کمتر از یکماه
  • چاپ مقاله به صورت تضمینی 

جهت اطلاع از نحوه همکاری و هزینه خدمات میتوانید در هر ساعت از شبانه روز که تمایل داشتید با کارشناسان موسسه در ارتباط باشید و سوالات و مشاوره های مورد نیازتان را دریافت کنید.

مطالب مرتبط با این موضوع

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

پرسش و دیدگاه شما
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری

خدمات موسسه پژوهش برتر