مدت زمان داوری مجلات را از کجا بفهمیم؟

انتشار 21 مرداد 1397
مطالعه 2 دقیقه

پژوهش برتر : یکی از سوالات مهم بسیاری از پژوهشگران قبل از ارسال مقاله به یک مجله اینست که تمایل دارند بدانند مجله‌ای که انتخاب نموده‌اند به چه میزان از مقالات دریافتی را پذیرش می‌دهد و اینکه مدت زمان داوری آنها چقدر طول می‌کشد.

مدت زمان داوری مجلات را از کجا بفهمیم؟

برای بسیاری از دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری، اخذ 2 نمره پایان نامه از چاپ مقاله بسیار حائز اهمیت Hست. حتی در بسیاری از دانشگاه ها، اساتید تا زمانی که مقاله استخراج شده از پایان نامه به چاپ نرسد، اجازه دفاع به دانشجوی خود نمی دهند. از طرفی با توجه به محدودیت زمانی که دانشگاه برای ارائه مقاله چاپ شده به پژوهش دانشگاه و اخذ نمره پایان نامه، در نظر گرفنته است، بایستی مجله ای را انتخاب کرد که بتواند در بازه زمانی کوتاه مقاله شما را به چاپ برساند.

هر مجله ای دارای محدودیت پذیرش و زمان داوری مشخصی می باشد. اگر بتوانید این اطلاعات مربوط به مجلات انتخابی را بدست آورید، خواهید توانست با انتخاب مجله مناسب، در بازه زمانی کوتاه مقاله خود را به چاپ برسانید.

منظور از درصد پذیرش مقاله، این است که از تعداد کل مقالات ارسالی به مجله، چه تعداد مقالات انتخاب و به چاپ می رسند. برای مثال اگر از 200 مقاله ارسال شده برای مجله‌ای، تنها  ۱۰ مقاله پذیرش شده ، میتوان گفت نرخ پذیرش آن مجله از زمانی که فعالیت می‌کند تاکنون ۱۰ درصد بوده است.

برخی از پایگاه‌های علمی همچون پایگاه‌های الزویر و اسپرینگر، برای تعیین درصد پذیرش و مدت زمان تقریبی داوری مجلات روش خاصی را انتخاب کرده‌‌اند که عمدتاً برای مجلاتی است که آنها را در پایگاه داده خود نمایه می‌سازند. این دو پایگاه به صورت کاملاً حرفه‌ای ابزاری را طراحی کرده‌اند که می توانند خدماتی از جمله معرفی مجله، مشخص نمودن درصد پذیرش مقاله در آن مجله و مدت زمان تقریبی داوری مقاله را برای پژوهشگران ارائه دهند.

در زیر به ذکر روش تعیین درصد پذیرش و مدت زمان تقریبی داوری مجلات در پایگاه علمی الزویر خواهیم پرداخت. البته لازم به ذکر است که ابزار ژورنال فایندری که در این مطلب معرفی گردید صرفاً مجلاتی را نشان می‌دهد که در پایگاه علمی الزویر نمایه می‌شوند.

تعیین درصد پذیرش و مدت زمان تقریبی داوری مجلات

ابتدا وارد سایت journalfinder.elsevier.com شوید. سپس عنوان مقاله و چکیده مقاله خود را در مکانهای مشخص شده وارد نمایید.

در این مثال ما عنوان و چکیده یک مقاله را وارد کرده‌ایم. این مقاله در فیلد روانشناسی بوده و بر این اساس ما گزینه life and health science را انتخاب کرده‌ایم. برحسب رشته خودتان حتما می‌بایست یکی از گزینه‌هایی که در زیر چکیده مقاله آمده را انتخاب کنید. بعد از آن بر روی گزینه find journal کلیک کنید.

همانگونه که مشاهده می‌کنید، ابزار جستجوی مجلات پایگاه الزویر ۱۰ مجله را برای این مقاله پیشنهاد داده که ما تصویر دو نتیجه آن را در عکس زیر آورده‌ایم.

همانطور که عکس فوق نشان می‌دهد، طول مدت داوری مجله اول که ضریب تاثیر هم ندارد حدود ۱۱ هفته طول می‌کشد و درصد نرخ پذیرش این مجله ۶۴ درصد است. همچنین، مجله دوم با داشتن ضریب تاثیر ۴/۰۹ در ۴ هفته به صورت میانگین داوری مقالات را ارایه می‌دهد و نرخ پذیرش آن ۱۷ درصد است.

با توجه به این آمار، پژوهشگران می‌توانند مجله مورد نظر خود را بسیار ساده‌تر استفاده کنند. همانطور که مشاهده می‌شود، مجله اول در مقایسه با مجله دوم ریسک پایین ریجکت شدن را دارد. پژوهشگر باید تخمین بزند که مجله دوم ظاهراً سختگیری زیاد علمی در باره مقالاتی که دریافت می‌کند اعمال میدارد. این اطلاعات بسیار عالی و ایده‌آل هستند تا پژوهشگران با چشم بازتری اقدام به انتخاب و ارسال مقاله خود نمایند.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
(امتیاز 0 توسط 0 نفر)
  ارسال به دوستان:

پرسش و دیدگاه شما
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش ها و دیدگاه های کاربران
بازدیدکننده
تیم پشتیبانی
3 سال پیش
ممنون و سپاس از اینکه سایت پژوهش برتر را انتخاب فرمودین .بله در خدمتتان هستیم . لطفا از طریق راه های ارتباطی زیر با کارشناسان موسسه پژوهش برتر در ارتباط باشید تا راهنمایی های لازم انجام و لیست مجلات همراه با شرایط و هزینه ها حضورتان معرفی گردد . راه های ارتباطی : شکاری 04133376501-09214572013 P.Bartar100@Gmail.Com پورباقر09911755943 Isipaper100@Gmail.Com
بازدیدکننده
فریبا
4 سال پیش
با سلام . در رابطه با مقاله هایی در مورد نقاشی ایرانی، چه ژورنالهایی را پیشنهاد میدهید. من در سایت journalfinder.elsevier.com موردی پیدا نکردم. یکی فقط حوزه هنر و علوم انسانی هست که بعد از وارد کردن چکیده مقاله، ژورنا های غیر هنری معرفی می کند!!!
بازدیدکننده
تیم پشتیبانی
4 سال پیش
سلام وقت بخیر بله حتما . لطفا با کارشناسان موسسه در ارتباط باشید تا لیست تقدیم شود . راه های ارتباط با کارشناسان موسسه : شکاری 09214572013 مسعودی 09911755943
بازدیدکننده
معصومی
4 سال پیش
با سلام و رو بخیر لیستی از مجلات بلک لیست دارید که ارائه کنید لطفا؟
بازدیدکننده
تیم پشتیبانی
4 سال پیش
با سلام و احترام معمولا مجلات علمی پروسه ی داوری یک تا دوماهه را خواهند داشت .در بخی مجلات میتوان با رایزنی های موثر این پروسه را کمی کاهش داد . لطفا برای راهنمایی های بیشتر و معرفی مجلات مرتبط با کارشناسان ما تماس حاصل بفرمایید : مسعودی : 09911755943 isipaper100@gmail.com شکاری : 09214572013 p.bartar100@gmail.com
بازدیدکننده
جلیلی
4 سال پیش
کدام یک از مجلات مهلت داوریشون کمتر از یک ماه هست؟

خدمات موسسه پژوهش برتر