سه گام اصلی جهت انتخاب ژورنال برای چاپ مقاله isc

انتشار 19 آبان 1398
مطالعه 6 دقیقه

انتخاب مجلات معتبر گام اساسی و مطمئن برای پذیرش و چاپ مقالات می‌باشند. می‌توانید برای انتخاب مجله با کیفیت تضمینی از خدمات موسسه پژوهش برتر استفاده نمایید.

سه گام اصلی جهت انتخاب ژورنال برای چاپ مقاله isc

معرفی مجلات isc

اگر ژورنالهای معتبر در دنیا را بررسی کنید به نام مجلات isc نیز برخواهید خورد. ژورنالهای معتبر و تخصصی isc که متعلق به کشور ایران می‌باشند و پایگاه آن در شهر شیراز قرار دارد سالهاست به عنوان یکی از معتبرترین مجلات علمی در سطح دنیا شناخته می‌شود و مرجع استنادی رسمی در دنیا برای مجلات علمی می‌باشد. تقریبا در تمامی حوزه های علمی مجلات isc مقاله پذیرش می‌کنند و بسیار معتبر و پرطرفدار هستند. 

از اهداف پایگاه ISC این است که علاوه بر اطلاع رسانی، بکوشد تا معیارهای علم سنجی معتبر مجلات علمی کشورهای اسلامی را تجزیه و تحلیل کند این پایگاه اقدام به پذیرش برخی از مجلات معتبر (داخلی و خارجی) در دیتابیس خود کرده و متسمرا بر کیفیت و رتبه بندی مجلات نظارت می‌کند. هم اکنون این پایگاه با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده از انتشارات فارسی بویژه در زمینه مجلات علمی در تحلیل محتوا، ارزیابی مجلات و رتبه بندی موسسات علمی فعالیت دارد و پیشرفت های خوبی نیز داشته است. علاوه بر این یکی از مهمترین هدف های ISC ترویج همکاری میان دانشمندان اسلامی و مراکز علمی و ارائه ابزار و ساز و کارهای مورد نیاز می‌باشد. به دلیل پایه گذاری معیارهای علم سنجی بر اساس قوانین علمی، می‌توان گفت اعتبار علمی مقالات چاپ شده در ISC با مقالات ISI برابری می‌کند.

تصویر

نحوه چاپ مقاله در ژورنالهای تخصصی isc 

مجلات دستورالعمل خاصی برای پذیرش مقاله دارند و خارج از چهارچوب تعیین شده هیچ مقاله ای را پذیرش نمی‌کنند.

دستورالعمل کلی مجلات برای تنظیم مقالات تقریباً مشابه است. صفحه عنوان، چکیده، واژگان کلیدی، مقدمه، مواد و روش‌ها، نتایج، بحث، نتیجه‌گیری و مراجع، بخشهای اصلی مقاله می باشند که حتماً باید وجود داشته باشند.

اما اینکه ترتیب و نحوه قرار گیری آنها چونه باشد، فاصله بین خطوط چقدر باشد، از چه فونتی استفاده شود، حجم هر قسمت حداکثر چقدر باشد و غیره...، به چارچوب مورد نظر مجله بستگی دارد.

تصویر

اکثر مجلات ترجیح می‌دهند شکل‌ها و جدول‌ها در صفحاتی جداگانه قرار بگیرند و در میان متن نباشند. از این رو برای هر شکل یا جدول، صفحه ای مستقل قرار دهید.

پس از اتمام نگارش و یا اعمال تغییرات، بارها و بارها مقاله را مطالعه فرموده و تکرار نمایید تا در صورت وجود نقایص احتمالی آنها را برطرف سازید.

مقالات داخلی عموما مقاله را به صورت فارسی پذیرش می‌کنند اما بستگی به نوع مجله دارد برخی دیگر از مجلات ممکن است مقاله را به صورت انگلیسی پذیرش کنند. باید بسته به نوع مجله تصمیم گیری نمایید که می‌خواهید مقاله را ترجمه کنید یا نه بعد از ترجمه نیز می‌بایست مراحل ویرایش و انتخاب ژورنال را انجام دهید. می‌بایست مناسبترین ژورنال تخصصی از لحاظ سطح کیفی و موضوع را برای مقاله انتخاب نمایید. که انتخاب مجله نیاز به مهارت و سابقه دارد و تقریبا می‌توان گفت حساس ترین بخش می‌باشد باید در انتخاب مجله تا حد امکان دقت و توجه داشته باشید.

راههای انتخاب ژورنالهای مناسب isc

برای انتخاب ژورنالهای تخصصی می‌بایست طبق مراحل زیر اقدام فرمایید:

گام اول: کسب اطلاعات از موضوع مقاله

تحقیقات خود را در هر حوزه ای که انجام داده اید یادداشت نمایید و با ذکر دقیق رشته و گرایش مثلا یک مقاله متعلق به رشته مهندسی کامپیوتر در حوزه هوش مصنوعی می‌باشد. این کار به شما کمک می‌کند با دقت بیشتری مجله را انتخاب نمایید.

تصویر

گام دوم: انتخاب ژورنال‌های مرتبط با حوزه تخصصی

بعد از اینکه رشته و گرایش تخصصی مقاله خود را انتخاب نمودید می‌توانید با مراجعه به اشخاص معتبر کسانی که تخصص و تجربه کافی در این زمینه دارند در رابطه با موضوع تخصصی مجلات اطلاعات کافی را کسب نمایید.

در این مرحله همچنین بایستی اهداف مجلات انتخاب شده را نیز در نظر داشته باشید. به منظور راهنمایی بیشتر چهار طبقه بندی اصلی از مجلات در ادامه بررسی شده است:

ژورنال‌های عمومی یا ژورنال‌های با اهداف چندگانه: این مجلات المان‌هایی از مسائل مهم اجتماعی، سیاسی و اقتصادی را شامل می‌شوند. مجلات عمومی معمولا مخاطبان وسیعی را هدف قرار می‌دهند و مطالب اختصاصی برای متخصصان را در بر نمی‌گیرند.

ژورنال‌های مروری: این مجلات شامل وضعیت فعلی دانش یا تحقیقات انجام گرفته شده را در یک حوزه تخصصی در بر می‌گیرند. مجلات مروری اطلاعات پیش زمینه‌ای را برای کسانی که قصد اطلاع از تحقیقات انجام گرفته شده در یک حوزه تخصصی ویژه را دارند، ارائه می‌کنند. مخاطب هدف این مجلات افراد حرفه‌ای و متخصص در حوزه‌های تخصصی مختلف است.

ژورنال‌های تحقیقاتی: ژورنال‌های تحقیقاتی اغلب تحقیقات اصلی و اورجینال شامل تحقیقات در علوم پایه را منتشر می‌کنند. مخاطب هدف این مجلات افراد حرفه‌ای و متخصص در حوزه‌های تخصصی مختلف است.

ژورنال‌های بالینی یا علمی: هدف اصلی ژورنال‌های بالینی یا علمی مستند سازی وضعیت علمی موجود در برخی حوزه‌های پزشکی است. این مجلات شامل گزارش پرونده، بحث و تفسیر هستند.

گام سوم: تمام فاکتورهای ژورنال و عوامل رقابتی را لیست کنید

فاکتور ها و عوامل رقابتی همان مخاطبان, زمان انتشار, میزان ایمپکت فکتور و... تمامی این موارد از جمله عواملی هستند که حتما باید برای انتخاب مجله آنها را در نظر بگیرید.

ایمپکت فکتور

باید میزان ایمپکت فکتور و سطح کیفی مجله انتخابی خود را در نظر بگیرید ایمپکت فکتور تاثیر زیادی در میزان پذیرش مقاله دارد. در واقع ایمپکت فاکتور بالا به این معنی است که مقالات چاپ شده در مجله دارای تعداد استنادات بالایی به نسبت مجلات مشابه یا سایر مجلات هستند. ایمپکت فاکتور نشانه خوبی از محبوبیت و کیفیت تحقیقات است. ولی توجه داشته باشید که این نمره تنها برای مقایسه مجلات در حوزه‌های تخصصی یکسان کاربرد دارد.

زمان انتشار

مدت زمان تاخیر در چاپ مقالات توسط مجلات مختلف( پس از زمان اکسپت مقاله) متفاوت است. این مدت زمان به فرم ارسال مقاله و همچنین فرکانس انتشارات وابسته است. ارتباطات سریع به نسبت مقالات اصلی یا مروری با سرعت بیشتری منتشر می‌شوند. فرکانس چاپ مقاله در مجلات ممکن است هفتگی، ماهانه، سه ماهه و غیره باشد. مدت زمان تاخیر در چاپ مقاله برای مجلات هفتگی به وضوح کمتر از تاخیر در چاپ مقاله ماهانه است. با این وجود تعداد مقالات در انتظار برای چاپ نیز نقش مهمی بازی می‌کند.

مخاطبان

ژورنال‌های مروری بین المللی مخاطبان بیشتری را به نسبت مجلات اصلی جذب می‌کنند. زبان اصلی و مشترک جهانی برای تحقیقات علمی در سراسر دنیا، زبان انگلیسی است. واضح است که مهم‌ترین مجلات در جامعه تحقیقاتی بین المللی تنها به زبان انگلیسی منتشر می‌شوند. این موضوع در رابطه با علوم طبیعی پررنگ‌تر است. اغلب مجلات محلی از جمله مجلات isc نیز امروزه در حال تهیه چکیده به زبان انگلیسی برای مجلات خود هستند.

تصویر

خدمات موسسه پژوهش برتر

موسسه پژوهش برتر با سابقه چندین ساله همکاری با ژورنالها و با داشتن بیش از هزاران مقاله ای که تاکنون توسط این مجموعه در ژونالهای isc به چاپ رسیده اند هم اکنون آماده همکاری با شما عزیزان می‌باشد. معرفی ژورنالهای تخصصی و معتبر در این موسسه توسط کارشناسان مختصص انجام می‌شود. می‌توانید با ارائه فایل مقاله خود به کارشناسان ما لیستی از مجلات معتبر مورد تایید وزارت علوم را دریافت نمایید و سپس از میان ژورنالها مقاله ی مورد نظرتان را انتخاب نمایید. تمامی ژورنالهای معرفی شده به صورت کاملا تضمینی مورد تایید وزارت علوم می‌باشند و می‌توانید از بین آنها ژورنالهای مورد تایید خود را انتخاب نمایید. موسسه پژوهش برتر با سابقه چندین ساله خود ژورنالهای معتبر و تخصصی را معرفی می‌کند که هر یک از ژورنال ها دارای چندین سال گارانتی بسیار متبر می‌باشند.

مطالب مرتبط با این موضوع

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

پرسش و دیدگاه شما
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش ها و دیدگاه های کاربران
بازدیدکننده
تیم پشتیبانی
4 سال پیش
با سلام و عرض ادب از حسن توجه شما بسیار سپاسگزاریم . باتشکر
بازدیدکننده
پرهام نبوی
4 سال پیش
مطلب خیلی کاربردی و خوبی بود ممنونم از تلاشتون

خدمات موسسه پژوهش برتر