مراحل کلی چاپ کتاب

انتشار 18 مهر 1398
مطالعه 4 دقیقه

موسسه پژوهش برتر با توجه به نیاز نویسندگان به آشنایی با سبک های نویسندگی کتاب, نحوه چاپ کتاب را در این بخش برای شما گرد آوری کرده است, تا بتوانید با مطالعه این بخش کتابی را نگارش و چاپ کنید.

مراحل کلی چاپ کتاب

نویسندگی و اهمیت آن

چاپ کتاب یک اقدام تحقیقی بسیار مفید در کشور می‌باشد که طرفداران زیادی دارد و با توجه به اینکه امروزه در جامعه و کشور توجه به مزایای پژوهشی افزایش زیادی داشته و دانشجویان و اساتید جهت ارتقای رزومه و کسب مزایای پژوهشی مجبور به کارهای تحقیقی و پژوهشی می‌باشند. چاپ کتاب در مقایسه با تمامی فرآیندهای تحقیقاتی مزیت بسیار بالایی دارد. اما با این حال چاپ کردن کتاب کار ساده ای نیست و نیاز به صرف زمان و هزینه زیادی دارد و نگارش کتاب نیز تقریبا از عهده بیشتر نویسندگان خارج می‌باشد و نمی‌توانند کتابی را نگارش و چاپ کنند. برای انجام فعالیت های تحقیقی و پژوهشی مانند کتاب فرد باید انگیزه و مهارت بالایی داشته باشد. ظهور ایده های جدید به ذهن نویسندگان فقط در صورتی ممکن است که هم مهارت بالایی در نویسندگی داشته باشند و هم بسیار خلاق و ایده پرداز باشند. کتاب نویسی قاعده و قانون خاصی ندارد و تنها چیزی که اهمیت دارد این است که خلاقانه بنویسید. 

انواع کتاب های مختلفی وجود دارند که برای نگارش هر یک می‌بایست نویسنده متخصص و مرتبطی داشته باشیم نگارش کتابهای کودک, رمانها, کتابهای علمی, کتابهای تخیلی, کتابهای درسی و .... برای نگارش هر حوزه ای از کتابها باید مهارت همان حوزه را داشت. مخاطبین شما در هر حوزه افرادی با انگیزه ها و سلایق متفاوت می‌باشند. باید نویسنده تسلط کامل به حوزه عقلی و تفکری مخاطبش داشته باشد و در آن حوزه بنویسید. نوشتن کتابهای کودک نیاز به خلاقیت هنری و ایده های جذاب و زیبا دارد که بتوان از این طریق ذهن کودک را برای پذیرش برخی حقایق در قالب داستان یا شعر آماده کرد. کتابهای علمی نیز نیاز به تخصص در حوزه علمی دارند که نویسنده از این طریق بتواند موضوعی را در یک حوزه علمی گسترش دهد و در قالب یک کتاب آنرا برای عموم مخاطبین آموزش دهد. کلمات و اصطلاحات در کتاب بسیار مهم می‌باشند و در واقع تکمیل کننده کتاب می‌باشند باید اصطلاحات به کار برده شده اصطلاحاتی باشند که هم قابل درک خواننده و مخاطب باشند و هم مفید باشند.

تصویر

سبک نگارش کتاب

برای نگارش کتاب سبک های متفاوتی وجود دارد که نویسنده باید قبل از شروع تصمیم خود را مبنی بر اینکه می‌خواهد نگارش را با کدام سبک پیش ببرد بگیرد. سبک های نگارشی باهم متفاوت می‌باشند و هر یک قاعده و اصول خاصی را دارند. در این بخش با سبک های مختلف نگارش آشنا شوید:

سبک توضیحی (Expository)

نگارش توضیحی حاوی نظرات نویسنده نیست و بیشتر بر حقایقی تاکید دارد که مقبولیت عامه دارند. این سبک از نگارش برای مواردی مناسب است که نویسنده قصد دارد هدفی را معرفی کند که به اثبات رسیده است حقایقی که برای همه قابل درک و فهم باشند این سبک از نگارش بیشتر برای مواردی از جمله: مقالات آموزشی, کتابهای آموزشی, کتاب آشپزی و ...

سبک توصیفی (Descriptive)

این سبک از نگارش بیشتر برای کتابهای داستانی مناسب می‌باشد که نویسنده قصد دارد با کلمات و اصطلاحات و آرایه ها تصویری واقعی از یک مکان یا زمان را به تصویر بکشد. که اصطلاحا گفته می‌شود نقاشی با کلمات. نویسنده احتمال دارد که از استعاره یا آرایه‌های ادبی دیگر استفاده کند تا از طریق حواس پنجگانه اصلی درک و تصویر ذهنی خود را به بهترین شکل ممکنه نمود دهد. اما مولف سعی نمی‌کند که مخاطبین خود را با توصیف ساده هر آنچه دقیقا می‌بیند متقاعد کند، بلکه رنگ و لعابی ادبی و زیبا نیز به آن می‌بخشد.

نگارش متقاعد کننده یا مجاب کننده (Persuasive)

نگارش متقاعد کننده یکی از سبک‌های نگارشی اصلی در مقالات دانشگاهی و علمی است. وقتی نویسنده‌ای از سبک نگارشی متقاعد کننده استفاده می‌کند، سعی در این دارد تا عقیده یا موقعیتی را چنان بیان کند تا مخاطب متقاعد شود. سبک متقاعد کننده شامل نظرات مولف و سوگیری‌های ذهنی او نیز می‌تواند باشد که خود می‌تواند شامل قضاوتها و دلایلی باشند که مولف برای متقاعد نمودن مخاطب از آنها استفاده می‌کند.

سبک نگارش روایتی (Narrative)

سبک نگارشی روایتی، تقریباً همیشه برای نگارش آثار طولانی خواه داستانی و خواه غیرداستانی استفاده می‌شود. هنگامیکه مولف از این سبک استفاده می‌کند علاوه بر اینکه قصد انتقال اطلاعات را دارد بلکه، سعی می‌کند داستانی را بسازد که در آن عناصری مانند شخصیت‌ها، تعارضات و مکان رخداد و امثال مهم نیز باشد. 

تصویر

نکات کلیدی نویسندگی

نویسندگی را می‌توان یک هنر یک شغل و یا یک اثر هنری در نظر گرفت بستگی به موضوع کتاب و سبک نگارشی کتاب دارد که نویسنده هدف و دلیل خود را بر کدام نوع قرار دهد. نگارش کتاب به عنوان یک شغل محسوب می‌شود و نویسنده می‌تواند از آن به عنوان منبع رسمی کسب در آمد استفاده کند که در این صورت بهتر است چاپ کتاب با تیراژ پایین را در نظر بگیرد تا اگر فروش خوبی نداشت هزینه های ناشی از چاپ را از دست ندهد. میزان فروش کتاب بستگی به عوامل زیادی دارد که هر یک از عوامل را باید به عنوان یک نکته اصلی در نظر بگیرید و برای نگارش این موارد را رعایت فرمایید:

  • عنوان جذاب و زیبایی داشته باشد که موجب جذب مخاطب شود.
  • جلد طراحی شده زیبایی داشته باشد که مخاطب در دیدار اول جذب جلد آن شود.
  • کتاب شروع جذابی داشته باشد که خواننده با مطالعه بخش های ابتدایی ترغیب به مطالعه ادامه آن شود.
  • از دیدگاه روانشناسی استفاده از رنگ ها و تصاویر زیبا در نگارش کتاب بسیار مهم می‌باشد. و اهمیت زیادی دارد.

مطالب مرتبط با این موضوع

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

پرسش و دیدگاه شما
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش ها و دیدگاه های کاربران
بازدیدکننده
تیم پشتیبانی
4 سال پیش
با سلام بله امتیاز برابری دارند . در خصوص معرفی کتابهای جدیدالنشر لاتین و ترجمه ی تخصصی و چاپ آنها صمیمانه در خدمتتان خواهیم بود . برای کسب راهنمایی های بیشتر لطفا با کارشناسان ما تماس حاصل بفرمایید : مسعودی : 09911755943 isipaper100@gmail.com شکاری : 09214572013 p.bartar100@gmail.com
بازدیدکننده
رستملو
4 سال پیش
آیا امتیاز ترجمه کتاب به اندازه چاپ کتاب میباشد؟
بازدیدکننده
تیم پشتیبانی
5 سال پیش
با سلام و احترام بله تمامی مراحل چاپ اعم از صفحه آرایی و طراحی جلد کتاب و اخذ فیپا و شابک و مجوز تا ارسال کتابها به شما برعهده ی موسسه خواهد بود . برای کسب راهنمایی های بیشتر لطفا با کارشناسان ما تماس حاصل بفرمایید : مسعودی : 09911755943 isipaper100@gmail.com شکاری : 09214572013 p.bartar100@gmail.com
بازدیدکننده
کریم پور
5 سال پیش
موسسه شما در راستای دریافت مجوزهای چاپ خدماتی داره؟ لطفا راهنمایی کنید.

خدمات موسسه پژوهش برتر