شرایط و شیوه‌نامه فرصت مطالعاتی دانشجویان دکتری سال ۹۷ 

انتشار 10 مرداد 1397
مطالعه 7 دقیقه

پژوهش برتر: فرصت مطالعاتی بعنوان یک شرایط ویيه برای دانشجویان دکتری می باشد تا بتوانند به خودباوری رسیده و فرصت یادگیری موضوعات جدیدی در رشته تحصیلی خود را داشته باشد.

شرایط و شیوه‌نامه فرصت مطالعاتی دانشجویان دکتری سال ۹۷ 

فرصت مطالعاتی یک بخشی از دوره ی تحصیلات دکتری تخصصی است که گذراندن آن در فرایند جذب هیات علمی بسیار مفید بوده و تجربه نشان داده که در مقایسه با افرادی که فرصت مطالعاتی نرفته اند، احتمال جذب افرادی که در دوره دکتری به فرصت رفته اند بسیار بیشتر خواهد بود. شرکت در دوره فرصت مطالعاتی کوتاه مدت موجب خودباوری دانشجویان می شود از طرفی منجر به ایجاد مقالات مشترک بین دانشجویان داخل و خارج می شود.  دانشجویان دوره دکتری به مدت ۶ تا ۹ ماه می‌توانند از فرصت مطالعاتی داخل و خارج از کشور استفاده کنند. 
بهترین زمان برای آغاز اخذ پذیرش برای دوره فرصت مطالعاتی پس از دفاع پیشنهادیه می باشد. در این مرحله، دانشجو با توجه به اولویت خود دانشگاه های مدنظر در حوزه فعالیتش را تعیین می کند.
 انتخاب دانشجویان دکتری بورسیه بلندمدت (۹ ماهه) جهت اعزام به خارج از کشور از طریق آزمون صورت می‌گیرد. میزان سهیمه بورسیه فرصت مطالعاتی در دفترچه شماره ۲ آزمون دکتری ذکر شده است.

فواید فرصت مطالعاتی چیست؟

  • فرصت مطالعاتی، فرصتی برای شناخت دانشگاه های خارج از کشور است.
  • فرصت مطالعاتی فرصتی برای دریافت ارز  دانشجویی است.
  • فرصت مطالعاتی، فرصتی برای  تحصیل کوتاه مدت در بهترین دانشگاه های جهان است.
  • فرصت مطالعاتی، فرصتی برای انتشار مقاله با اساتید خارج از کشور است.
  • فرصت مطالعاتی، زمان خوبی برای شرکت در کنفرانس های معتبر  بین المللی است.
  • فرصت مطالعاتی، فرصتی کارساز برای ادامه تحصیل و تحقیق در مراکز علمی خارج از کشور  است.
  • فرصت مطالعاتی، تجربه خوبی برای زندگی و کار در ان سوی مرزها در اختیار دانشجویان قرار می دهد.
  •  برای جذب هیات علمی، گذراندن فرصت مطالعاتی می تواند بسیار مفید باشد و تجربه نشان داده که در مقایسه با افرادی که فرصت مطالعاتی نرفته اند، احتمال جذب افرادی که در دوره دکتری به فرصت رفته اند بسیار بیشتر خواهد بود.
  •  فرصت مطالعاتی این امکان را می دهد که افراد زبان خود را بسیار تقویت کنند و اگر در پس از جذب به عنوان هیات علمی، نیاز به شرکت در کنفرانس، همایش و یا گذارندن دوره های کوتاه مدت داشتند، از این فرصت ها به دلیل ضعف در زبان چشم پوشی نکنند.
  •  آشنایی با فرهنگ کشور میزبان یکی از جنبه های مهم در فرصت های مطالعاتی است که به دلیل فراغت بیشتر در این دوره، این امکان برای افراد به خوبی فراهم خواهد شد.

مراحل  اقدام برای فرصت مطالعاتی

  • مرحله اول: تهیه لیست اساتید و دانشگاه های منتخب: بهترین زمان برای آغاز اخذ پذیرش برای دوره فرصت مطالعاتی پس از دفاع پیشنهادیه می باشد. در این مرحله، دانشجو با توجه به اولویت خود دانشگاه های مدنظر در حوزه فعالیتش را تعیین می کند.
  • مرحله دوم: مکاتبه با اساتید: در این مرحله باید به اساتید انتخاب شده در مراحل قبل، ایمیلی با محتوی همکاری در دوره فرصت مطالعاتی ارسال شود. نحوه نوشتن ایمیل بسیار مهم است. برای کسب اطلاعات بیشتر مورد نوشتن ایمیل علمی، به بخش مقالات مراجعه نمایید.
  • مرحله سوم: درخواست نامه پذیرش از استاد: این نامه از طرف دانشگاه میزبان صادر می شود و بیان می کند که دانشجو را به عنوان محقق در دوره فرصت مطالعاتی پذیرفته اند. این نامه امکاناتی که قرار است در دانشگاه میزبان در اختیار شما قرار دهد را به صورت رسمی بیان می کند. اکثر دانشگاه ها فرمت های مشخصی برای این نامه ها وجود دارند و نیازی نیست دانشجو این نامه را تنظیم نماید.
  • مرحله چهارم: ارایه درخواست به تحصیلات تکمیلی دانشگاه برای صدور نامه کمک مالی: پس از این که نامه پذیرش را از دانشگاه میزبان دریافت کردید و با توجه به ساختار اداره دانشگاه متقاضی در ایران، فرم های مربوط به دوره فرصت مطالعاتی را تکمیل نموده و به همراه نامه پذیرش دانشگاه میزبان، به دفتر تحصیلات تکمیلی دانشکده تحویل داده شود.

شیوه‌نامه فرصت مطالعاتی دانشجویان دکتری سال ۹۷ 

شیوه نامه اجرایی فرصت تحقیقاتی کوتاه مدت داخل و خارج کشور و شرکت در کنفرانس های علمی به شرح زیر به دانشگاه ها ابلاغ شد، متقاضیان فرصت تحقیقاتی علاوه بر شرایط مندرج در ماده یک آیین نامه، باید حائز شرایط زیر باشند:

  1. متقاضی، دانشجوی تمام وقت دوره های حضوری دانشگاه ها یا پژوهشگاه های دولتی باشد.
  2. متقاضی آزمون جامع خود را با موفقیت گذرانده و طرح پیشنهادی رساله دکتری وی نیز تصویب شده باشد.
  3. متقاضی در زمینه ای هم راستا با موضوع رساله دکتری خود از یک دانشگاه معتبرنامه پذیرش را که به تایید گروه تخصصی (آموزشی یا پژوهشی) رسیده ارایه نماید.
  4. به هنگام اعزام حداقل ۳ سال از شروع تحصیل وی گذشته باشد.
  5. برای اعزام به خارج از کشور علاوه بر دارا بودن حد نصاب ۵۰ در صد از نمره زبان msrt یا نمره معادل آن از آزمون های معتبر دیگر مانند tolimo ،gre ،ielts ، tofel به تشخیص اداره کل بورس، به تایید گروه تخصصی دانشگاه ، مهارت لازم را نیز برای مکالمه در خارج از کشور داشته باشد،
  6. به تایید دانشگاه ویژگی های لازم تعهدی و اخلاقی درجهت حفظ شئونات اسلامی ایران را دارا باشد.

تبصره: با توجه به محدودیت سهمیه دانشگاه ها در شرایط مساوی اولویت اعزام با دانشجویانی است که به تشخیص دانشگاه از سوابق علمی و پژوهشی بالایی برخورداند.

شرایط اختصاصی ویژه بورس خارج از کشور

  1. حداقل میانگین (معدل) نمره های دروس کارشناسی و کارشناسی ارشد ناپیوسته به ترتیب ۱۵ و ۱۷ تراز شده و دوره های کارشناسی ارشد پیوسته و یا دکتری حرفه ای ۱۷ تراز شده.
  2. حداکثر سن داوطلب در زمان ثبت نام جهت شرکت در آزمون ورودی دوره دکتری (نیمه متمرکز) سازمان سنجش ۳۰ سال می باشد.

تبصره: حداکثر سن داوطلب حسب موارد، با توجه به شروط زیر می تواند افزایش یابد.
الف) ایثارگران: همسر و فرزندان شهدا، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان، آزادگان و همسر و فرزندان آنان: حداکثر سن ۳۳ سال؛
ب) مربیان (رسمی، رسمی آزمایشی) عضو هیات علمی واجد شرایط همان دانشگاهی که دارای سهمیه می باشد: حداکثر سن ۳۴ سال؛
ج) مربیان (رسمی، رسمی آزمایشی) گروه آموزشی هنر عضو هیات علمی واجد شرایط همان دانشگاهی که دارای سهمیه می باشد: حداکثر سن ۳۶ سال.

مزایای دانشجویان منتخب برای استفاده از فرصت تحقیقاتی

پرداخت هزینه ها و سایر مزایای دانشجویان منتخب براساس مواد مندرج در آیین نامه به شرح زیر است:
به دانشجویان بورسیه حواله دریافت شش ماه مقرری ارزی به میزانی که براساس مصوبات هیات وزیران تعیین می شود معادل ریالی آن به نرخ رسمی ، کمک هزینه ریالی بابت جبران بخشی از هزینه بلیط رفت و برگشت و بیمه که همه ساله از سوی اداره کل بورس تعیین می شود پرداخت خواهد شد.

تبصره : ارایه بلیط رفت و برگشت و گواهی بیمه جهت تسویه حساب کمک هزینه ریالی الزامی است. به دانشجویان غیر بورسیه حواله دریافت شش ماه مقرری ارزی به علاوه ۵۰ درصد معدل ریالی مقرری ارزی به نرخ رسمی و ۵۰ درصد کمک هزینه ریالی پرداخت می شود.میزان کمک هزینه پژوهشی برای اعزام دانشجویان دکتری به فرصت تحقیقاتی کوتاه مدت در داخل کشور به منظور تامین بخشی از هزینه های تحقیقاتی وی هرساله (به تفکیک برای دانشجویان بورسیه و غیر بورسیه) با تصویب شورای مرکزی بورس تعیین و با ارایه گواهی از دانشگاه محل تحصیل از سوی اداره کل بورس به دانشگاه یا موسسه محل انجام تحقیقات پرداخت می شود.

تبصره : در طول مدت استفاده دانشجو از فرصت تحقیقاتی داخل در هر شهر غیراز محل تحصیل وی مقرری ریالی طبق حکم ویژه فرصت تحقیقاتی برمبنای مقرری بورس موسه محل تحصیل پرداخت می شود در صورتی که دانشگاه محل تحصیل دانشگاهی غیر از محل تحقیق در همان شهر باشد تنها ۵۰ درصد مقرری ریالی قابل پرداخت خواهد بود.میزان کمک هزینه ریالی برای تشویق دانشجویان بورسیه دکتری برای شرکت در کنفرانس های  خارج از کشور برای ارایه مقاله (به صورت سخنرانی )همه ساله توسط شورای مرکزی تعیین می شود که با تایید دانشگاه محل تحصیل فقط یک بار در طول مدت بورس به دانشجو قابل پرداخت است .

تبصره: تعیین شرایط دانشجو و ویژگی های کنفرانس به دانشگاه های محل تحصیل دانشجو واگذار می شود .

مقررات اعزام دانشجویان به فرصت تحقیقاتی و یا کنفرانس ها 

دانشجویان موظف هستند پس از بازگشت از فرصت تحقیقاتی یا کنفرانس ضمن اعلام مراجعت گزارش کاملی از فعالیت های علمی و تحقیقاتی خود را که به تایید استاد راهنما رسیده باشد به دانشگاه ارایه نمایند ارایه گزارش فرصت تحقیقاتی تایید شده به اداره کل بورس نیز برای تسویه حساب نهایی الزامی است.درصورتی که دانشجو به مدت کمتر از ۶ ماه در کشور محل تحقیق اقامت داشته باشد موظف است مازاد مبالغ دریافتی را با امور مالی سازمان تسویه نماید فرصت تحقیقاتی با نظر گروه تخصصی و دانشگاه (آموزشی یا پژوهشی)محل تحصیل مشروط به داشتن فعالیت های علمی برجسته وارزنده در طول دوره تحقیقاتی (مانند انتشار مقاله در نشریات علمی و پژوهشی بین المللی حداکثر تا ۹ ماه قابل تمدید است .

تبصره : هزینه های تمید فرصت مطالعاتی به صورت ریالی و با نرخ ارز رسمی در زمان بازگشت انشجو محاسبه و پزداخت آن منوط به موافقت اداره کل بورس با تمدید فرصت و نیز تخصیص بودجه لازم ست . نظارت بر حسن اجرای این شیوه نامه توسط سازمان امور دانشجویان با اعزام نمایندگان خود به دانشگاه ها و پژوهشگاه ها انجام خواهد شد

مقرری ارزی دانشجویان بورسیه برای فرصت تحقیقاتی خارج از کشور در سال 97

مقرری ارزی دانشجویان بورسیه برای فرصت تحقیقاتی خارج از کشور برای هر ماه اقامت برابر با مصوبات هیات وزیران و کمک هزینه ریالی به شرح زیر تعیین شده است :

  • استرالیا، زلاندنو ،کانادا، آمریکا، ژاپن، آفریقای جنوبی، آمریکای لاتین چهل میلیون ریال،
  • سایرکشورهای خارج سی میلیون ریال
  •  کمک هزینه پژوهشی برای فرصت تحقیقاتی داخل کشور برای تحقیقات نظری برابر با ۵۰ میلیون ریال،
  •  کمک هزینه پژوهشی برای تحقیقات تجربی تا ۱۰۰ میلیون ریال

میزان تضمین مالی  دانشجو قبل از خروج از کشور

تضمین مالی که دانشگاه ها پیش از خروج دانشجو ازکشور باید از وی دریافت کرده باشند به این شرح است:

  • دانشجویان بورسیه خارج کشور ۴۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال
  • دانشجویان بورسیه داخل کشور ۱۵۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال
  • دانشجویان غیربورسیه خارج از کشور ۲۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال
  • دانشجویان غیر بورسیه داخل کشور ۱۵۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال

کمک هزینه شرکت در کنفرانس های خارج از کشور

استرالیا، زلاندنو ،کانادا، آمریکا ژاپن آفریقای جنوبی آمریکای لاتین ۲۵ میلیون ریال، سایر کشورها بیست میلیون ریال.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

پرسش و دیدگاه شما
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری

خدمات موسسه پژوهش برتر